F.A.Q. Kulmien Kestopigmentointi

Miten kulmien kestopigmentointi etenee?

Ihan ensimmäisenä pigmentoitava alue puhdistetaan ja suunnitellaan kynällä, minkä malliset ja väriset kulmista tehdään. On todella tärkeää, että kulmien muoto on kasvoihin sopiva ja väri valittu ihon sävyn ja hiuksien värin mukaan. Kun suunnittelu on tehty kulman muoto kiinnitetään pigmentointikoneella aivan pintaan ja haaleasti käyttäen luonnollisesti kertakäyttöisiä ja hyvin ohuita pigmentointiin tarkoitettuja neuloja. Tämän jälkeen toimenpidealue puudutetaan pintapuudutusaineella. Ihon puutuessa aloitetaan kulmien täyttäminen värillä, hellävaraisin liikkein, työstäen aivan ihon pinnalla. Verta ei tule eikä kuulu tulla kestopigmentointitoimenpiteen aikana. Toimenpiteessä alueelta joudutaan useasti pyyhkimään ylimääräistä pigmenttiä pois jotta työstettävä alue pysyy siistinä ja takaa mahdollisimman tarkan työn jäljen.

Millaisia kulmien pigmentointimentelmiä on olemassa?

Menetelmiä markkinoidaan usein eri termein, mutta karkeasti voidaan pigmentoinnit jakaa kahteen ryhmään, karvatekniikka, tai koko kulman täyttö.  Karvamenetelmä tarkoittaa sitä, että pigmentointi tehdään karvansuuntaisesti ja ”karvat” tehdään neulalla harvakseltaan, jolloin kulmista tulee luonnollisemmat. Toinen menetelmä on niin sanottu täyttömenetelmä, jossa koko pigmentoitava alue täytetään värillä. Kun puhumme puuteritekniikasta, puhumme koko kulman täytöstä mutta siten, että ääriviivat eivät jää selkeäksi, sekä kulmien etuosaa häivytetään. Lisäksi pigmenttiä viedään ihoon hillitysti, ei liikaa. Tämä takaa sen että kulmista saadaan erittäin luonnolliset ja omiin kulmiin ”sulautuvat”.

Onko sillä merkitystä, onko kulmat kestovärjätty ennen kestopigmentointia?

Lopputuloksen kannalta ei ole merkitystä, onko kulmat kestovärjätty vai ei.

Mitä tekijästä ja paikasta kannattaa ottaa selville, ennen kuin ottaa kestopigmentoinnit?

On syytä varmistua, että kyseessä on luotettava tekijä, joka on kouluttautunut kunnolla kestopigmentointien tekemiseen, pelkkä kirjekurssi ei riitä. Jos harkitsee kestopigmentointeja, kannattaa kysellä tekijältä referenssikuvia tämän töistä, sekä katsoa arvosteluja. On todella tärkeää, että hygienia on kohdallaan ja toimenpiteen tekijä on tavoitettavissa jos kysymyksiä ilmenee toimenpiteen jälkeen.

Miten turvallisia pigmentointivärit ovat?

Pigmentointivärit ovat parantuneet huomattavasti vuosien saatossa. Väreissä on kuitenkin eroja, joten kannattaa olla tarkka. Itse käytän Yhdysvaltalaisia Permablend värejä, jotka ovat turvallisia ja tutkittuja.

Mitä pigmentointien ottamisen jälkeen pitää muistaa?

On tärkeää rasvata kulmia mikäli iho kiristelee tai rupea muodostuu alueelle. Kuuden päivän ajan tulee välttää auringossa oleskelua, saunomista, hikoilua ja uimista, sillä infektiovaara on suuri, ja värit saattavat lähteä leviämään. Jos asiakas ei hoida kulmia annettujen ohjeiden mukaisesti, voi lopputulos mennä pilalle. Huolellinen kotihoito on avainasemassa hyvään lopputulokseen!

Mikä estää kulmien kestopigmentoinnin ottamisen?

Epilepsia, voimakas verenvuototauti, flunssa tai muu tulehdustauti, jotkut verenohennuslääkkeet, HIV ja hepatiitti.

Voinko ottaa kestopigmentoinnin kesällä?

Syksy, talvi ja kevät ovat parhaita aikoja kestopigmentoinneille. Mikään ei kuitenkaan estä kesällä pigmentointien ottamista. Kotihoidossa ja hygienissa tämä on kuitenkin syytä huomioida jotta pigmentointi ei pääse helteellä tulehtumaan.

Mitä riskejä kestopigmentoinnissa on?

Jos olet kaikin puolin terve, tulehtumisriski on ainoa riski.

Sattuuko kestopigmentointi?

Kulmien pigmentointi käyttämälläni puuteritekniikalla on kivuton. Tässä on kuitenkin  yksilöllisiä eroja: toiset aistivat kivun todella herkästi, kun taas toisiin ei tunnu ollenkaan. Puudutusaineen vaikuttaessa käsiteltävä alue on käytännössä tunnoton, joten viimeistään silloin pienetkin tuntemukset toimenpiteestä katoaa

Vaikuttavatko ikä ja ihotyyppi kestopigmentoinnin pysyvyyteen?

Kestopigmentoinnin ottajan ikä ei niinkään vaikuta, ihotyyppi vaikuttaa. Jos iho on rasvainen, pigmentointi ei pysy niin kauan kuin jos iho on kuiva ja napakka, jolloin pigmentointi saattaa pysyä viisikin vuotta hyvänä. Ihon veltostuminen ei yleensä vaikuta värin pysyvyyteen.

Miten yleisiä kestopigmentoinnit ovat?

Kestopigmentointeja teetetään nykyään todella paljon, ja niiden ottaminen sekä tarjonta on yleistynyt. Itse teen useat pigmentoinnit viikoittain.

Mitä hyötyä kulmien kestopigmentoinnista on?

Henkilö näyttää aina huolitellulta. Aikaa säästyy, kun kulmia ei tarvitse meikata. Kestopigmentoinnit ovat ihan loistavat myös henkilölle, jolle karvoja ei kasva ollenkaan. Monella suomalaisella on luonnostaan vaaleat kulmat ja kestovärillä saa yleensä vain muutaman viikon mittaisen avun ongelmaan, kestopigmentoinnilla pääsee eroon värjäämisrumbasta.

 

Seuraa facebookissa ja instagramissa

Jaa julkaisu

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email
Share on whatsapp